Intrebari frecvente - Adulti

| Cand trebuie sa consult un medic ortodont?

De fiecare data cand doresc sa mi imbunatatesc aspectul zambetului meu

| Mai pot beneficia de tratament ortodontic?

Consultand un medic ortodont poti stii daca poti beneficia de un tratament ortodontic, iar dupa analize amanuntite si un diagnostic „tintit”iti va recomanda cea mai buna solutie.

| Oare dintii mei mai pot fi indreptati?

Pozitia dintilor poate fi modificata la orice varsta, iar indreptarea lor nu mai prezinta o problema ci doar constientizarea si prezentarea pacientului la medicul ortodont necesita un efort minim, dar un beneficiu maxim.\

| Cum imi afecteaza stilul de viata un tratament ortodontic?

In timpul tratamentului ortodontic nu esti limitat,poti canta,poti folosii un instrument muzical de suflat,poti saruta si chiar sa fii fotografiat\a.

Modificarile sunt vizibile pozitiv,iar ca majoritatea pacientilor te vei adapta.

| Cat costa un tratament ortodontic?

Costul unui tratament ortodontic depinde de multi factori, incluzand severitatea si complexitatea anomaliei,cat si durata tratamentului.Ortodontul tau va discuta cu tine toate detaliile inaintea inceperii tratamentului. Multi ortodonti in zilele noastre sunt dispusi sa ofere pacientilor mai multe modalitati de plata.

| De ce sa consult un medic ortodont specialist?

Ortodontii sunt medici specializati ce se ocupa cu „punerea” unui diagnostic, preventie si tratamentul anomaliilor dentofaciale. Medicii ortodonti studieaza 3 ani de specialitatea in urma unui concurs dupa terminarea celor 6 ani de medicina, pe parcursul carora participa la numeroase cursuri, congrese de specialitate in tara cat si in strainatate.