Aparate ortodontice fixe nefizionimice

Aparatele ortodontice fixe metalice sunt un concept standard si au o istorie indelungata inca din 1920 cand Edward H. Angle,parintele ortodontie moderne a dezvoltat tehnica standard edgewise. In 1928 Angle in colaborare cu tanarulOrto7 Charles Tweed au perfectionat designul si utilizarea bracketurilor standard edgewise. In 1953 Merriefield a plecat la Tucson pentru a studia tehnica edgewise si s a alaturat staff-ului lui Tweed dezvoltand si imbunatatind conceptele vremii concentrandu-sepe obiective,mijloacele de tratament si un diagnostic atent si riguros stabilit. Andrews cu o experinta clinica de 25 ani este considerat parintele SWA (straight wire appliance) un sistem de bracketi preajustat unde bracketii contin informatii.

Astazi avem o gama variata de bracketi cu informatii din mai multe tehnici (Roth,MBT,Alexander etc) realizati prin tehnologie avansata, bracket-urile sunt recunoscute pentru forma lor romboidala, ovoida si linia care strabate bracket-ul. Aceste caracteristici asigurand aplicarea rapida si corecta in axul lung al dintelui. Slotul este realizat cu ajutorul frezelor diamantate, garantand dimensiunile precise la nivelul slotului.Baza bracket ului prezinta retentii, astfel colarea se face fara efort si asigura adeziunea optima.

 

Avantajele aparatelor ortodontice fixe metalice sunt datorate tehnologiei incorporate,reducand Orto9numarul de indoituri la nivelul arcurilor profil redus ce aduce un confort optim pentru pacient,usoara manipulare de catre medic prin zonele suficiente de sub aripioare in timpul ligaturarii.